Meld je aan als vrijwilliger bij InTanzania

Vrijwilligerswerk

De rol van jou als vrijwilliger of stagiaire is om ondersteuning, hulp en individuele aandacht te bieden bij de verschillende projecten. Zo kun jij de wereld ervaren met zijn verschillende culturen en de verschillende stammen van Tanzania. Verder kun jij als vrijwilliger of stagiaire de kwaliteit van de diensten of de programma’s verbeteren die beschikbaar zijn in de verschillende projecten. Afhankelijk van jou vaardigheden, kennis en ervaring kijk jij welke projecten jou aanspreken en bespreken wij met jou wat de mogelijkheden zijn. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen en zoveel plezier dat je kan hebben als je bij ons vrijwilligerswerk doet. Op deze manier willen we werken aan het verbeteren van levens.

Vrijwilligers werk:
Engelse les geven

Je kan Engelse les geven aan kinderen op basisschool van 5 tot 13 jaar oud. Of voor het voortgezet onderwijs aan kinderen tussen de 14 en 18 jaar oud. Je kan zelf les geven of werken als een assistent van de leraar. Je kan kinderen individueel helpen of spelvormen en discussievormen verzinnen om het Engels van de kinderen te verbeteren.

Vrijwilligerswerk:
Sociale projecten

Denk hierbij aan projecten waaronder weeshuizen, gemeenschapscentra voor kansarme kinderen en kinderen die op straat wonen en werken.  Denk hierbij aan het delen van kennis en ervaringen die het leven van deze kinderen kunnen verbeteren of helpen verbeteren. Er zijn hier verschillende projecten in mogelijk en ter plekke kun je samen met Bovan bekijken welk project jou het meeste aanspreekt en wat jij graag zou willen doen. Ook kan je denken aan het geven van kennis en vaardigheden op gebied van administratie en management die de lokale organisatie kan helpen om het goed te organiseren.

Helpen in kleuterschool

Denk hierbij aan het ondersteunen van de lokale leerkrachten. Spelenderwijs Engelse woordjes leren aan de kinderen en start maken met rekenen. Samen spelen, tekenen, sportactiviteiten en lol maken. Je kan ook denken aan manieren om leermiddelen te ontwikkelen om het onderwijs te verbeteren. Of het meenemen van speelgoed waarmee de kinderen kunnen spelen want daar ontbreekt het in Tanzania echt aan.

Sport en spel

Ben je een expert in sport en spel? Heb je vaardigheden en kennis over games en sporten die je kunt delen met de studenten en jongeren in Tanzania? We hebben hier lokale scholen die kunnen profiteren van je vaardigheden. En de kinderen in Tanzania houden van sport en spel. Zo gaan Engels leren en spelen weer hand in hand.

Geneeskunde of gezondheid projecten

Afhankelijk van je kennis kun je vrijwilligers werk doen in lokale ziekenhuizen of gezondheidscentra. Je kan hierbij denken aan assisteren in de spreekkamer, de apotheek, hulp bij fysiotherapie, verloskundige en in ziekenhuizen. Diploma en of ervaring zijn hierbij wel een voorwaarde.

Project met dove kinderen

Dit is een opvang waar kinderen uit verschillende delen van Tanzania komen. De kinderen zijn tussen de 5 en 16 jaar oud. Sommige kinderen zijn zowel blind als doof en er zijn verschillende niveaus van functioneren. Je wordt altijd vergezeld door een lokale leraar en je kan sport en spelactiviteiten voor de kinderen organiseren.

Fitness project

We kunnen vrijwilligers gebruiken die hun vaardigheden en kennis over fitnesslessen willen inzetten voor onze lokale universiteiten, hogescholen en middelbare scholen.

Ambachten, kunst en stoffenontwerp project

In Tanzania hebben minderjarige zwangere meisjes (vaak zwanger als gevolg van een verkrachting) nauwelijks een kans omdat zwangere meisjes automatisch van school worden gestuurd en hun ouders moeten verlaten. Verschillende centra zijn opgericht om deze meisjes te helpen hun leven terug te krijgen. Deze meisjes kunnen de vaardigheden van vrijwilligers gebruiken bij ontwerpen en het maken van kunst en ambachten.

Muziek project

We zijn ook wanhopig op zoek naar vrijwilligers die muziek kunnen trainen en dan vooral over het gebruik van muziekinstrumenten.

Bijen houden

We hebben groepen en individuen die kunnen profiteren van expert in de bijenteelt.

Overig

Eigenlijk zijn er veel gebieden waar ze in dit gebied van Tanzania hulp, kennis en talenten in kunnen gebruiken. Denk aan bouwen van een school, meubels maken etc etc. Heb jij iets wat je graag in zou willen zetten laat het ons dan weten dan kijken we samen met Bovan en jou of we een geschikt project kunnen vinden.

InTanzania vrijwilligersorganisatie

Adres:
Oberon 22
5221 LV  's-Hertogenbosch

Telefoonnummer:
+31 (0)6 -4942 3449

E-mail:
info@intanzania.nl

©2020 InTanzania vrijwilligersorganisatie | website gemaakt door internetbureau beoptimized