Meld je aan als vrijwilliger bij InTanzania

Vrijwilliger Yara

Hallo, ik ben Yara en ik ben 17 jaar. Afgelopen zomer (van Juni-Juli 2019) ben ik naar Tanzania geweest met mijn moeder om vrijwilligers werk te doen in Iringa. Toen ik daar was, was ik 16. Dit is dus best een uitdaging voor mij geweest om op deze leeftijd vrijwilligerswerk te gaan doen in een land als Tanzania.

Verhaal

Vrijwilligerswerk peuterschool

Ik ben wel blij dat ik dit heb gedaan aangezien ik er mooie herinneringen aan heb overgehouden en ik heb ook een betere band met mijn moeder gekregen. 
In Iringa heb ik met mijn moeder vrijwilligerswerk gedaan op de peuterschool van Gloria. Ik voelde mij hier gelijk thuis. Deze kinderen mochten wij les geven in het Engels. De kinderen konden goed Engels en begrepen ons meestal ook. Wij hebben met hun daar getekend, het alfabet geoefend, liedjes gezongen, buiten gespeeld en nog veel meer.

Sporten op een middelbare school

Ook heb ik op een middelbare school voor moslims gesport met de kinderen. Ze hadden hier hele grote sportvelden en we konden daar met veel leuke en fanatieke kinderen sporten. Ik vond dit beide een mooie ervaring. Wij hadden veel contact met Bovan en Gloria en dit waren ook fijne mensen die wij konden vertrouwen. Ik heb van hun ook veel meegekregen hoe het leven daar eruit ziet en hun hebben goede tips gegeven van mooie plekken van Iringa waar wij heen konden. 


InTanzania

Wij zijn in totaal 6 weken in Tanzania geweest. Hiervan hebben wij 3 weken vrijwilligerswerk gedaan. De andere 3 weken kwamen mijn vader en broertje en hebben wij nog een vakantie gehouden. Wij zijn toen naar Ruaha National park en Mikumi National park geweest. Dit was echt super leuk en zeker een aanrader.

Hierna zijn wij ook nog een dikke week naar Zanzibar geweest, in Nungwi. Dit was ook heel mooi en leuk. Hier was een hele leuke sfeer en wij hebben hier ook nog leuke activiteiten kunnen doen. Wij hebben hier bijvoorbeeld gesnorkeld en als je geluk hebt kun je hier ook met wilde dolfijnen snorkelen. Wij hadden het geluk om met dolfijnen te kunnen snorkelen en ik zou dit echt niet willen missen. Ook hebben wij in diezelfde snorkel trip vissen eten gegeven uit onze hand en heel veel mooie vissen ook gezien. Je hebt hier super helder water en je kan dus ook alles heel goed en helder zien.

Ik heb ervan genoten en ik raad het zeker aan om dit allemaal te doen.

InTanzania vrijwilligersorganisatie

Adres:
Oberon 22
5221 LV  's-Hertogenbosch

Telefoonnummer:
+31 (0)6 -4942 3449

E-mail:
info@intanzania.nl

©2020 InTanzania vrijwilligersorganisatie | website gemaakt door internetbureau beoptimized