Meld je aan als vrijwilliger bij InTanzania

Vrijwilliger Frederic

Frederik, ik ben ondertussen 24 jaar en ik ben afkomstig van Leuven (België). Het is nu al een jaar geleden (van mei-juni 2019) dat ik vrijwilligerswerk gedaan heb in Iringa, Tanzania en ik heb er een heleboel goede herinneringen aan over gehouden.

Verhaal

Mijn ervaring

Mijn vrijwilligerswerk situeerde zich op een sociaal project in een school in Iringa. Daar hielp ik kinderen tussen 5 en 8 jaar met Engels, lezen, schrijven, rekenen… Daarnaast deden we ook veel aan sport en werd er gedanst met de kinderen. Er hing altijd een leuke atmosfeer op de school en het was er leuk vertoeven.

De school lag midden in de bergen, dus het uitzicht was ook adembenemend. De leerkrachten proberen de kinderen echt goed te begeleiden en hen op het rechte pad te zetten. Ik had een goede band met hen en deed dan ook soms buitenschoolse activiteiten met hen. Zowel leerkrachten als kinderen zijn zeer sociaal en appreciëren het heel erg als een vrijwilliger bij hen op de school komt. Zij zorgen dan altijd dat je je er echt op je gemak voelt. Ze geven je echt het gevoel dat je welkom bent en dat is zeer fijn.

Ontmoeting met Bovan

Bovan leerde ik kennen via mijn projectbegeleider. Het was al snel duidelijk dat hij een goed man is. Zo gaf hij mij een rondleiding in een andere school en nam hij rustig de tijd om alles over onderwijs in Iringa uit te leggen. Ik voelde mij vanaf het eerste moment geboeid en op mijn gemak. Daarnaast heeft hij mij ook uitgenodigd om samen een hiking te doen naar de top van een berg in Iringa, wat een hele ervaring voor mij was. Tot slot werd ik ook uitgenodigd bij hem voor het avondmaal.

Ik had goede gesprekken met Bovan en zo legde hij mij zijn plannen uit in verband met het uitbouwen van vrijwilligerswerk in Iringa. Hij heeft een leuk en ordelijk huis in orde gebracht om er vrijwilligers te ontvangen en heeft tal van vrijwilligersprojecten in petto. Alleen zoekt hij natuurlijk nog de juiste mensen. Ik kan alleen maar aanraden om vrijwilligerswerk in Tanzania te doen en met Bovan ben je zeker in goede handen!

Mocht je nog specifieke vragen hebben of meer uitleg willen over vrijwilligerswerk in Iringa, mag je me altijd contacteren op vanderheiden.frederik@gmail.com.

InTanzania vrijwilligersorganisatie

Adres:
Oberon 22
5221 LV  's-Hertogenbosch

Telefoonnummer:
+31 (0)6 -4942 3449

E-mail:
info@intanzania.nl

©2020 InTanzania vrijwilligersorganisatie | website gemaakt door internetbureau beoptimized